Infermeria d’adults

Tipus de consulta:

Les infermeres fem consulta al CAP i a domicili.

Al CAP: tenim consultes programades, consultes espontànies o urgents, atenció a les emergències i consultes telefòniques.      

                                                                       
A domicili:
 aquesta atenció la fem tant de manera espontània (per necessitat del pacient que en un moment donat no es pot desplaçar al centre) com de manera programada: en pacients inclosos dins el programa ATDOM (atenció domiciliària) i que requereixen cures o un seguiment dels seus problemes de salut.

 

Què fem els professionals d’infermeria?

Les infermeres us podem ajudar en el seguiment de patologies cròniques o agudes. També realitzem diverses tècniques: cura de ferides i nafres, administració d’injectables, extraccions de sang per analitzar, electrocardiogrames, espirometries, extracció de taps de cera, sondatges vesicals o nasogàstrics, proves de tuberculina, etc.

A part d’atendre-us quan esteu malalts, també realitzem activitats preventives i de promoció de la salut:

  • Vacunació a tots els grups de població segons el calendari vigent del Departament de Salut.
  • Detecció de factors de risc: alcohol, tabac, drogues, conductes sexuals de risc, etc.
  • Cribatge i detecció de patologies cròniques: hipertensió arterial, diabetis mellitus.
  • Educació sanitària tant per a persones sanes com amb algun problema crònic de salut, per fomentar estils de vida saludables i prevenció de conductes no saludables.
  • Promoció de l’autocura.

També col·laborem o assessorem en temes sanitaris a la comunitat amb organitzacions comunitàries (associacions de veïns, casals d’avis, etc.)