En el sexe oral, també

Dra Isabel Condomines

En Pau ve avui a consulta. Fa uns dies li vaig demanar unes proves i avui li he trucat perquè s’ha detectat que té una gonorrea i ha de venir a fer-se el tractament. En Pau està molt preocupat. Pràcticament no té cap símptoma (potser només una petita coïssor quan orina).El que el capfica és que no entén com li han pogut transmetre la infecció. Té relacions sexuals amb dones, no té parella estable,però diu que fa servir sempre el preservatiu en la penetració, i és molt conscient de fer-ho correctament, des del primer contacte fins al final de la relació.

I en el sexe oral, el fas servir? -li pregunto

No…, també s’ha de fer servir en el sexe oral?

Les infeccions de transmissió sexual (ITS) han augmentat de forma considerable a Catalunya en els darrers anys. Això es pot atribuir als canvis en les conductes sexuals de la població, però també a millores en el diagnòstic, registre i notificacions d’aquestes infeccions per part dels professionals sanitaris.

La utilització correcta del preservatiu, masculí o femení, és el mètode preventiu més eficaç per evitar la majoria de les ITS, actuant com una barrera que evita que es transmetin a la parella sexual a través desecrecions infectades d’una mucosa a l’altra.

El sexe oral (contacte de la boca amb el penis, vulva o anus) també és una pràctica de risc per contraure una ITS,Per tant, si us voleu protegir, cal que utilitzeu també un mètode de barrera durant la seva pràctica. És important tenir present que el risc en el sexe oral existeix tant si el feu vosaltres com si us el practiquen a vosaltres (molt probablement en Pau va contraure la gonorrea perquè li van fer una fel·lació sense preservatiu).

Existeixen al mercat  gran varietat de productes per tenir sexe oral segur:  preservatius sense lubricant i amb diferents sabors per a la fel·lació i tovalloletes de làtex també de diferents sabors per al cunilingus o anilingus. Per aquestes dues últimes pràctiques també es pot fabricar una tovalloleta tallant i obrint el preservatiu longitudinalment.

 

 

 

 

 

 

Us deixem dos links per a més informació. I per a qualsevol dubte, escriviu-nos un comentari o consulteu el vostre professional sanitari de referència.

Canal salut. Sexe joves

Canal salut. Video: La SIDA i altres ITS. Podeu evitar-les

Quant a CAP Guineueta

Centre d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Usuaris i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a En el sexe oral, també

  1. Retroenllaç: Les entrades més vistes del 2019 | CAP Guineueta

Deixa el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s