Punts d’assessorament energètic de l’Ajuntament a la nostra zona

Unes bones condicions de l’habitatge estan relacionades amb la salut. I per altra banda, reduir el consum energètic és més ecològic i a la llarga també ens beneficia a tots. En aquest sentit, us volem informar sobre els nous Punts d’Assessorament Energètic. Com potser sabreu, fa ja uns mesos han entrat en funcionament a la ciutat de Barcelona 10 d’aquests punts, dos dels quals estan situats al districte de Nou Barris:

  •         Centre Cívic Zona Nord. Carrer Vallcivera, 14
  •         Casal Barri Verdum. Carrer Luz Casanova, 4

Un dels eixos del projecte és la realització de XERRADES i TALLERS encaminades a potenciar l’eficiència energètica a les llars, conèixer les factures de subministraments, saber-les entendre i poder estalviar en les factures de llum, gas i aigua, conèixer els hàbits que ens fan reduir el consum en subministres, etc.

Alguns dels tallers que ofereixen són:

– Desmuntant les factures de gas i electricitat. T’agradaria entendre les teves factures de gas i electricitat? Saps que hi ha diferents comercialitzadores d’energia? Quins passos has de donar si tens més potència contractada de la que necessites? Per entendre les factures de gas i electricitat. Es demana als assistents que portin factures pròpies de llum i gas.

– L’electricitat a règim. Quins usos elèctrics que fan incrementar més el consum? La potència que necessitem. Mesures per reduir el cost de factures. L’objectiu d’aquest taller és identificar quins aparells o electrodomèstics consumeixen més electricitat i veure com els fem servir a casa.

– Mesures per a la millora energètica de la llar. Tens la casa ben aïllada tèrmicament? Com pots actuar per aprofitar millor l’energia i guanyar confort? En aquest taller veiem els elements a tenir en compte per determinar el grau d’eficiència energètica d’un edifici per descobrir-ne així les possibilitats de millora.

– Taller d’hàbits energètics. Mesures de baix cost i hàbits a la llar per reduir el cost de factures. L’objectiu d’aquest taller és conèixer petits ‘trucs’ per estalviar energia i aigua en el nostre dia a dia. Mostrem material com il·luminació, regletes, temporitzador, etc.

Comercials de gas i electricitat, com fer-hi front. Conèixer les estratègies que fan servir els comercials que ens truquen a la porta de casa, què ens demanaran, com fer-hi front.

– Funcionament i impacte dels comptadors intel·ligents  Què suposa la instal·lació dels comptadors telegestionats? Qui es queda amb les meves dades de consum? Tenen efectes sobre la salut? Em puc oposar al canvi?

Renovables a la llar Quines instal·lacions d’energia renovable pots tenir a casa? És legal instal·lar-se plaques solars fotovoltaiques?

Per atenció al ciutadà no cal cita prèvia, només personar-se a aquests punts.

Quant a CAP Guineueta

Centre d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en CAP Guineueta, Usuaris i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s