Coneixem els nostres DRETS i els nostres DEURES?

Actualitzat 21/02/2019

L’any 2015 s’actualitza la “Carta de drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària” creada  l’any 2001. El document recull 62 drets i 28 deures que s’han estructurat en deu àmbits: equitat i no-discriminació de les persones; protecció i promoció de la salut i prevenció de la malaltia; accés al sistema sanitari; intimitat i confidencialitat; autonomia i presa de decisions; informació sanitària, documentació clínica i tecnologies de la informació i la comunicació; qualitat i seguretat del sistema; constitució genètica de la persona; investigació i experimentació, i participació.

Un dels objectius de tots el professionals del nostre Equip d’Atenció Primària Guineueta és vetllar per al seu compliment. És per això que a través de la Unitat d’Atenció a l’Usuari tot el personal de Gestió i Serveis tenim com a objectiu fer arribar a la ciutadania aquesta informació.

Com ho fem?  Perquè aquesta informació arribi als nostres usuaris, utilitzem els expositors i vitrines com a mitjà físic, amb el suport de díptics, cartells i infografia de què disposem. L’usuari pot accedir de forma fàcil i rebre la informació relacionada amb la “carta de drets i deures”. Com a mitjà visual fem servir la pantalla situada a la planta -1 que ofereix aquesta informació. Sense oblidar-nos dels nous usuaris a qui se’ls  facilita un tríptic informatiu a on també queden reflectits els seu drets i deures.

Al nostre Equip l’any 2015 es va crear el Grup de Millora d’Ètica integrat per professionals d’infermeria, pediatria i Gestió i Serveis. La seva missió principal va ser l’elaboració del Codi Ètic de l’EAP Guineueta, dins del qual es recullen els drets i deures, tant dels professionals com dels ciutadans, que regeixen la nostra actuació diària.

Ja coneixem la “Carta de drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària” i si més no com accedir-hi. El document íntegre es pot consultar aquí.

Conèixer no només els nostres drets sinó també els nostres deures ens ajudarà a ser més autònoms, actius i corresponsables amb la nostra salut.

Quant a CAP Guineueta

Centre d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Usuaris i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s