Els CUAP de la nostra zona

Dissabte, 21.30h; el senyor Manuel, veí de la Guineueta, es fa un tall a la mà dreta mentre està tallant pernil. On pot acudir?

Al nostre barri existeixen dos centres d’urgències d’atenció primària, els anomenats CUAP:

CUAP Horta: Carrer Sant Gaudenci, 21
CUAP Cotxeres: Avinguda Borbó, 18-30

20160625_230950

Entrada al CUAP Horta

Es tracta de centres que es troben en un entremig (respecte als medis dels que disposen i per tant, els serveis sanitaris que poden oferir) entre el CAP i l’hospital. Per això, són l’alternativa quan ens trobem davant d’una situació no greu que requereix una visita en el moment, quan el CAP està tancat.
El temps d’espera pels usuaris en ser atesos per aquestes patologies que no són greus és menor al que hi ha al servei d’urgències de l’Hospital Vall d’Hebron, per això són una forma de descongestionar les urgències mèdiques no greus hospitalàries.

Als CUAP, al igual que passa als hospitals de Barcelona i al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), l’atenció al pacient sempre va precedida d’un sistema estructurat de triatge que permet valorar la potencial gravetat dels pacients per tal de classificar la rapidesa amb què han de ser atesos. Així doncs, els pacients més urgents són tractats primer, i no per ordre d’arribada.

Entre els serveis que ofereixen els CUAP es troben l’atenció de patologia mèdica, l’atenció per traumatismes lleus (embenats, guixos…), l’atenció quirúrgica menor (sutures, cremades…) i la possibilitat de realitzar radiografies o analítiques segons criteri mèdic.

Des dels CUAP, i després de fer la valoració i tractament del pacient, es decidirà l’alta a domicili o bé la derivació a un altre recurs assistencial en funció de les necessitats del pacient en aquell moment.
Es derivarà a l’Hospital Vall d’Hebron si el pacient requereix una valoració urgent que no es pot assumir des del CUAP o bé si el temps estimat del pacient en observació superarà les 6 hores.

Es derivarà a un Centre Sociosanitari en cas de què ens trobem davant d’una malaltia crònica reaguditzada que necessiti un ingrés per la seva recuperació.

Per a més informació:

Blog dels CAP de Barcelona Ciutat 

Informació del blog de l’Institut Català de la Salut

 

Quant a CAP Guineueta

Centre d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en CAP Guineueta, Usuaris i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s