Ens concedeixen 2 Ajuts a la recerca XB als professionals del CAP Guineueta

IMG-20151120-WA0001

Una part dels professionals que formen part dels 2 equips de recerca del CAP Guineueta

La investigació en salut té vessants diferents.
Una de ben important, i que surt sovint a les notícies, és la investigació biomèdica bàsica, que estudia mecanismes genètics, moleculars o cel·lulars. A grans trets, és la que es fa als laboratoris, enfoca l’escala microscòpica i serveix per millorar en el coneixement de les malalties i el cos humà.
Però també existeix un altre tipus d’investigació: la investigació clínica o aplicada, que enfoca les persones o les poblacions.
Així s’han descobert fites tan importants com que el tabac causa moltes malalties, o els grans beneficis de l’exercici físic per a la salut.

I per aquesta perspectiva l’atenció primària té una posició privilegiada, ja que té un accés molt proper i directe, així com una visió general.
Al CAP Guineueta volem aportar el nostre granet de sorra al coneixement mèdic. Hem encetat 2 projectes d’investigació. En un d’ells busquem millorar el diagnòstic de la malaltia celíaca, buscant si és freqüent en aquelles persones que només tenen anèmia per falta de ferro com a única manifestació (més informació aquí). En l’altre, busquem conèixer si les persones més grans de 65 anys fan una alimentació amb la quantitat recomanada de proteïnes, a través de la relació entre una dieta pobra en aquest component i el desenvolupament de fragilitat, caigudes i empitjorament en la capacitat funcional.
Ambdós projectes compten amb l’aprovació del comitè d’ètica de l’IDIAP Jordi Gol, la qual cosa assegura que compleixen els principis ètics (protecció de la salut, autonomia, confidencialitat, etc.) consensuats per la comunitat internacional investigadora en ciències de la salut. Ara, a més, hem rebut la bona notícia que ambdós projectes han rebut un important impuls de l’ICS: se’ls ha atorgat l’ajut XB de recerca, promogut per la Gerència d’Atenció Primària de Barcelona amb la finalitat de donar suport als professionals d’atenció primària que realitzen projectes d’investigació de recerca). La concessió d’aquest ajut ens estimula perquè el comitè avaluador que els ha atorgat ens assegura que la definició del projecte és tècnicament acurada.
BANNER%20XB

La investigació ha de ser un procés clau en l’atenció mèdica, i una bona investigació redunda necessàriament en una millora en la qualitat de l’atenció prestada. Us demanem col·laboració si sou seleccionats per participar i estem a la vostra disposició en cas que tingueu qualsevol dubte en relació amb els estudis

 

Ajudeu-nos a investigar!

Quant a CAP Guineueta

Centre d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en CAP Guineueta, Usuaris i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s