Els riscos de les noves tecnologies

Les noves tecnologies són un recurs molt utilitzat pels adolescents perquè en elles troben resposta a algunes de les seves inquietuds. Són unes eines que ens ofereixen molts avantatges en el nostre dia a dia però també tenen una part negativa. Hem d’informar i fomentar un ús segur d’Internet i de les xarxes socials en els nostres fills per prevenir-los dels nous riscos que estan sorgint:

  • Ciberbulling: quan un o una menor turmenta, amenaça, humilia o molesta  un altre a través d’Internet, mòbils o altres tecnologies telemàtiques.
  • Grooming o ciberassetjament sexual: pràctiques on-line de determinats adults per guanyar-se la confiança d’un o una menor simulant empatia, estima ,… amb finalitat de satisfacció sexual, gairebé sempre obtenint imatges del/a menor nu/a o realitzant actes sexuals.
    Sin título
  • Sexting: consisteix en l’enviament de continguts de tipus sexual (principalment fotografies i/o vídeos) produïts generalment pel propi remitent, a altres persones mitjançant telèfons mòbils.
  • Ciberviolència de gènere: un problema cada vegada amb major prevalença i des de menor edat. Internet presenta dues característiques que afavoreixen l’impuls d’aquest problema, la facilitat per fer mal i el contacte permanent amb la víctima.
  • Vamping: nou fenomen que implica que els adolescents passin desperts gran part de la nit connectats a la pantalla

Per tenir més informació (consells per a pares, noticies, articles, …) us recomanen aquests enllaços sobre l’ús segur de les xarxes socials i de les webs.

Pantallasamigas

seguridadweb20 del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio.

Quant a CAP Guineueta

Centre d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Pediatria, Usuaris i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s