Per què he de revisar el meu full de medicació?

Des de fa 3 anys, el pacient rep per part del seu metge  un full de prescripció, on consta tant la medicació per un procés agut (p.ex. bronquitis,  infecció d’orina…) com  la medicació crònica. La vigència d’aquest full és com a màxim d’un any.

full medicacio

Durant aquest període el metge de família revisa de forma reiterada la medicació prescrita, comprovant la presa correcta dels fàrmacs i  detectant possibles errors
com p.ex:  fàrmacs duplicats, contraindicacions per problemes de salut concrets, tractaments de durada inadequada, polimedicació, fàrmacs desaconsellats en geriatria, necessitat de gastroprotecció en geriatria i excés de receptes segons la pauta prescrita

Per aclarir dubtes del funcionament de la recepta  electrònica , us podeu adreçar al gencat

És important recordar que el pla de medicació es pot presentar a qualsevol farmàcia només de Catalunya. Si un se’n va de vacances per períodes majors a un mes, hauria d’anar al seu metge per rebre la medicació durant aquest període de temps.

Quant a CAP Guineueta

Centre d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Medicina Familia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Per què he de revisar el meu full de medicació?

  1. Roberto ha dit:

    Muchas gracias por el aclarameinto de dudas que tenía sobre el usod e la receta electrónica. Me ha servidod e mucho el link que hay de para más información consultar en gencat.. eS DE AGRADECER el ahorro que supone de tiempo tener disponibilidad esta pagina para no tener que perder el tiempo en acudir al médico o al ambulatorio para resolver estas dudas.
    atenteamente Roberto

    • CAP Guineueta ha dit:

      Gracias,Roberto, por tu comentario. Seguiremos trabajando para publicar contenidos que sean útiles para nuestros pacientes y faciliten el acceso a los diferentes recursos de nuestro sistema sanitario.

Deixa el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s